Monday, July 15, 2024
HomeArchitectureSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio

[ad_1]

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography, Windows, Facade

© Daisuke Shima

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography, Windows, FacadeSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography, Windows, FacadeSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior PhotographySuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Interior Photography, FacadeSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - More Images+ 16

Share

Share

Fb

Twitter

Mail

Pinterest

Whatsapp

Or

https://www.archdaily.com/1004386/suetomi-aoq-cafe-stand-g-architects-studio
Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography, Windows, Facade© Daisuke Shima

Textual content description offered by the architects. It is a espresso stand belonging to AoQ, a brand new model established by SUETOMI, the famend confectionery store in Kyoto. The stand is on Karasuma-dori avenue which runs from the Kyoto practice station, and is situated on the bottom flooring of a two-story picket constructing at an intersection surrounded by inns and workplace buildings. The depth of the espresso stand is just about 1 meter and is so small and modest that it may well virtually be missed within the busy avenue. Because the depth of it’s so shallow, we have been rapidly capable of resolve on the ground plan. The kitchen and the resting space have been put in facet by facet, alongside the road within the entrance.

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography, Windows, Facade© Daisuke Shima

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Image 18 of 21Website Plan

Though the ground plan was determined upon virtually routinely, we needed to spend extra time on what to do with the elevations. We determined to review the vertical facet – whatever the inside and exterior of the stand – and made an effort to chemically attempt to management the growing old of the copper. We taped copper foil on the wall and oxidized it with soy sauce and chemical compounds. We did this as a result of we needed the facade to seem like one thing that may be appropriate for SUETOMI’s since lengthy established confectionery store in Kyoto, and likewise to offer it a rusty patina coloration, which is paying homage to “Suetomi blue”, SUETOMI’s company coloration for the previous seventy years.

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Interior Photography, Kitchen, Windows, Facade© Daisuke ShimaSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Image 19 of 21PlanSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Interior Photography, Kitchen, Windows, Facade© Daisuke Shima

Actually, SUETOMI’s flagship retailer is situated simply three minutes away on foot. So we needed the entire stand to perform as a signboard, 1 meter thick, with the colour, main prospects to the primary retailer from the busy avenue. The patina coloration was utilized in two areas: the eye-catching facet dealing with the intersection, in addition to the resting space. Cityscape rules management the usage of facade colours aside from pure supplies. The usage of the colours was permitted by the native authorities because it was not painted however was created by the oxidation of copper. We adequately used soy sauce to slowly let the copper corrode, producing the reddish brown coloration, in addition to ammonium chloride to rapidly let the copper corrode, producing the patina coloration. With out these substances, and if the copper had solely been uncovered to wind and rain, it might have taken about three months to attain this reddish brown coloration, and ten years to get the patina coloration.

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography© Daisuke ShimaSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Image 20 of 21PartSuetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography© Daisuke Shima

When the cafe is closed, the resting space is roofed with a roll display screen product of a mesh sheet initially used for the short-term scaffold of constructing development. When it’s lit at night time, it resembles a bamboo blind traditionally utilized by Japanese noble households, which helps you to see via to the patina coloration on the wall. It features as a “avenue lamp” for pedestrians, but in addition as a billboard for the shop.

Suetomi AOQ Cafe Stand / G architects studio - Exterior Photography, Windows© Daisuke Shima

[ad_2]

Source link