Monday, July 15, 2024
HomeArchitectureAesop Retailer / BAROZZI VEIGA

Aesop Retailer / BAROZZI VEIGA

[ad_1]

Aesop Retailer / BAROZZI VEIGA

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Kitchen

© Simone Marcolin

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Exterior Photography, Windows, FacadeAesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Column, HandrailAesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, ColumnAesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, SofaAesop Store / BAROZZI VEIGA - More Images+ 12

Share

Share

Fb

Twitter

Mail

Pinterest

Whatsapp

Or

https://www.archdaily.com/1004543/aesop-store-barozzi-veiga

Space
Space of this structure mission

Space: 
100 m²

Yr
Completion 12 months of this structure mission

Yr: 

2022

Images

Lead Architects:

Barozzi Veiga, Fabrizio Barozzi Alberto Veiga

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Exterior Photography, Windows, Facade© Simone MarcolinAesop Store / BAROZZI VEIGA - Image 14 of 17ElevationAesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Door, Facade, Column, Arch© Simone Marcolin

Textual content description offered by the architects. From the road, a monolith of darkish steel seems mysteriously between two columns of the constructing the place the shop is situated. Acquainted and international on the similar time, it is a component that offers continuity to its environment but in addition defines a singular second within the ensemble, an entrance.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Column, Handrail© Simone Marcolin

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Image 15 of 17Flooring planAesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Column© Simone Marcolin

Upon crossing its threshold, the customer discovers an area that’s barely three and a half meters broad, twelve meters lengthy, and 5 meters excessive. An oblong area, easy, and considerably sudden. Inside, three slender columns coated in burnished metal seem majestic. Their place just isn’t good, and neither is the rhythm that organizes them, besides, they’re able to defining all the things that occurs round them; they’ve the energy to be the essence of the place.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Column© Simone MarcolinAesop Store / BAROZZI VEIGA - Image 16 of 17Part

They’re organized asymmetrically inside the area, permitting for an order to be discovered inside it; within the wider a part of the shop, going through the columns, there’s a counter. Suspended from the wall, it extends alongside the area, disappearing into the background. Just like the columns, it’s also fabricated from burnished metal, barely shiny, and manually labored. The fabric permits the counter to be perceived as an summary, mild, and seemingly easy factor.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography© Simone MarcolinAesop Store / BAROZZI VEIGA - Image 17 of 17Part

Its cause for being is to satisfy the principle features of the shop, such because the factors of sale, the washbasins, and so on. whereas establishing a dialogue with the columns. The counter doesn’t compete with them; it acts as a counterpoint to their verticality, and in a sure sense, they complement one another. On the counter, slightly larger up, a horizontal lower seems as the one attribute factor. It’s a small show, solely 20 cm, however 6 meters lengthy. An incision, a component that offers a distinct dimension to the naked wall, makes us take into consideration the depth or weight of all the things that surrounds us.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Chair, Column© Simone Marcolin

On the opposite facet, eight trays, additionally fabricated from metal, seven meters lengthy, set up the show of the Aesop universe. The trays float on the wall, as do the merchandise, and collectively they compose a canvas that fills the area with a large number of various containers, bins, colours, and textures. On this approach, all the wall is reworked right into a type of inventive set up in itself, ephemeral and everlasting on the similar time.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Table, Steel© Simone Marcolin

The columns, the trays, and the counter are positioned inside the retailer to permit the customer to maneuver freely, attracted by the way in which issues occur. The three of them accompany the customer all through the shop till they uncover that the counter rotates on itself and kinds a small semicircular room the place all the things modifications. Inside it, straight strains disappear; it’s an enveloping area through which the peak modifications dramatically, together with the sunshine and the fabric that make up the room. A sensual and intimate area through which one can sit and have a detailed relationship with all the things that surrounds them.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography© Simone Marcolin

From the again of the shop, the sequence repeats itself; like a choreography, the play of the three components that make up the shop guides us in direction of the exit. Turning again, the viewer discovers one thing totally different on the again. It had gone unnoticed, like a curtain, it unfolds to its full top, enveloping and finishing the small semicircular room, and abruptly, all the things modifications. In a approach, the rigor with which the shop is organized is what additionally permits for shock, motion, and sensuality.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography, Sofa© Simone Marcolin

The mission for Aesop retailer on Consell de Cent Avenue has been a mission of discovering and stripping down the prevailing area to disclose its essence. Working with what we understood as the basic points, we composed an environment that displays the character of Aesop. The shop is made up of some components, expressive and exact of their positioning, and made with three supplies: stucco for partitions and ceilings, terrazzo for the ground, and burnished metal for the columns, counter, and show. It’s a area that’s easy and complicated on the similar time, aspiring to be subtle and approachable, and in a sure approach, intimate and monumental.

Aesop Store / BAROZZI VEIGA - Interior Photography© Simone Marcolin

[ad_2]

Source link